Het Cobra Museum voor Moderne Kunst ligt op een moderne plek in een moderne stad. Het is dus makkelijk te bereiken met de fiets, auto en openbaar vervoer.

Het Cobra Museum ligt op een half uur fietsen van het centrum van Amsterdam. Je kunt ook een mooie omweg nemen. Bijvoorbeeld via de Amstel heen (rechtsaf bij café het Kalfje) en terug via het Amsterdamse Bos. Dan kost het je een klein uur.

De snelle route: vanuit Amsterdam fiets je richting Olympisch Stadion. Vanaf daar volg je de Amstelveenseweg, onder de ringweg door en nu altijd maar rechtdoor fietsen tot je in Amstelveen het museum aan je linkerhand ziet liggen.

Kom je met het openbaar vervoer, neem dan één van de vele Connexxion-bussen.

Vanaf Amsterdam CS neem je de noord-zuid metro naar Station Zuid. Deze vertrekt iedere 6 minuten.  Vanaf Station neemt u de bus, lijn 348 lijn of 358 bij het bus/tram opstap punt. 348 en 358 staan aan de overkant van de straat. Deze stoppen op het busstation van Amstelveen. Dan is het nog 1 minuut lopen naar het museum.

Vanaf het Museumplein neem je bus lijn 347 of 357. Deze stoppen op het busstation van Amstelveen.

Vanaf het Leidseplein neem je bus lijn 347 of 357 (bij de halte Leidseplein Stadhouderskade naast de ingang van het Vondelpark). Deze stoppen op het busstation van Amstelveen.

Een andere mogelijkheid is om met tram 5 (onder meer vanaf Amsterdam West, Marnixplein, Leidseplein en Museumplein) naar de eindhalte Amstelveen te gaan. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen, dwars door het overdekte stadshart van Amstelveen.

Vanaf station Bijlmer Arena kunnen bus 300 en bus 356 genomen worden. Deze snelle bussen brengen je vanaf dit station in 15 minuten bij het Cobra Museum. Uitstappen op het busstation Amstelveen. Het is vanaf daar drie minuten lopen naar het museum.

Vanaf station Schiphol kan bus 300 genomen worden. Deze snelle bus brengt je vanaf dit station in 18 minuten bij het Cobra Museum en Platform C. Uitstappen op het busstation Amstelveen. Het is vanaf daar drie minuten lopen.

Kijk voor actuele informatie op 9292ov.

Als je met de auto komt: Navigatie-adres: Stadsplein 101 Amstelveen.

Het is betaald parkeren rond het Stadshart! Het navigatieadres is het adres van de parkeergarage naast het museum. 

Vanaf Amersfoort, Utrecht, A9:
– afslag 5, richting Amstelveen
– rechts aanhouden, richting Stadshart
– volg routebord parkeren (parkeergarage Stadsplein – Cobra)

Vanaf Haarlem, Schiphol, A9:
– links aanhouden, richting Stadshart
– bij stoplicht, rechts onder viaduct door
– volg routebord parkeren (parkeergarage Stadsplein – Cobra)

Vanaf ring A10:
– afslag Amstelveen
– routeborden richting Amstelveen volgen (rechtdoor)
– Amstelveenseweg
– Amsterdamseweg
– Keizer Karelweg volgen tot het centrum van Amstelveen
– volg routebord parkeren (parkeergarage Stadsplein – Cobra)

Je kunt er ook voor kiezen om in de P1 parkeergarage onder de voormalige V&D te parkeren. Deze garage is voordeliger per uur en ligt op ongeveer 5 minuten lopen (dwars door het winkelcentrum) naar het Cobra Museum.